👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
BLOG -  decamere

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

12-04-2017 | Den Burgemeester in Gevoar

Vandaag stellen we onze nieuwste productie voor, het is er opnieuw een van de hand van onze hoofdman Peter De Becker, het belooft dus weer een onvergetelijke komedie in sappig Brugs te worden. Jouw garantie op een hilarische avond is verzekerd! De opvoeringen vinden plaats op 2, 3, 9, 10 en 11 juni in Theaterzaal De Biekorf.

Boek snel je tickets via decamere@gmail.com of op 0497 29 90 92.

05-04-2016 | B&B Stille Rust

Neen, geen nieuw B&B-adres in Brugge, maar de titel van onze nieuwste productie! Je ontdekt alle informatie hieronder, boek snel je tickets!

03-05-2015 | Ontdek onze 'Brugsche Legendes'!

Vanaf vrijdag 5 juni is het zover: dan gaat onze nieuwste productie in première! Onder de veelzeggende naam 'Brugsche Legendes - E bitje anders bekeken' presenteert de Camere een hilarische avond. 

Ga snel naar de pagina Nieuwe Producties voor alle informatie, en tot in de Biekorf op een van de vijf opvoeringen!

22-04-2014 | Reserveer kaarten voor 'Ik ben er, Ik blijf er'

Vanaf nu kan je kaarten reserveren voor onze nieuwste productie 'Ik ben er, Ik blijf er'. Meer informatie hierover vind je op decamere.brugseverenigingen.be/NIEUWEPRODUCTIES

Vorig jaar waren alle voorstellingen uitverkocht. Lees hieronder de details en reserveer nu!

13-02-2014 | Repetities 'Ik ben er, Ik blijf er'

De repitities van 'Ik ben er, Ik blijf er' zijn gestart, getuige dit sfeerbeeld van Maaike: 

30-06-2013 | Me Zien Ip Zoek geslaagd!

Met de vijf opvoeringen achter de rug werd Me Zien Ip Zoek een successtory. De knotsgekke komedie van Peter De Becker die de Camere tussen 8 en 16 juni bracht, was volledig uitverkocht.

Op deze pagina kun je een fotoverslag zien.

Eindscène Me Zien Ip Zoek

25-05-2013 | De Camere in de pers

Deze week verscheen alvast een artikel ter aankondiging van de opvoeringen van Me Zien Ip Zoek in Tam-Tam, editie Brugge, voorzien van een sfeerfoto gemaakt tijdens een van de repetities. We naderen de speeldata!

Voor een overzicht van artikels kan je steeds terecht op de pagina In De Pers.

23 mei 2013 - Me Zien Ip Zoek in Tam-Tam Brugge

22-05-2013 | Oud-hoofdman Diederik Van Maele overleden

Met droefheid melden wij het overlijden van oud-hoofdman Diederik Van Maele, die ons na een slepende ziekte te vroeg verlaten heeft. Diederik leidde de Camere tussen 2004 en 2008 en zal door ieder herinnerd worden als een bijzonder vriendelijk, enthousiast, zachtaardig en sociaal bewogen persoon.

Diederik deed zijn intrede in onze toneelkring als acteur in Busstop in 1996. Daarna was hij jarenlang de sterke man van het decorteam, vaak bijgestaan door zijn zonen Jeroen en Merlijn. Hij was ook trouw op post bij verschillende andere activiteiten van de Camere. Zo verleende hij vaak zijn medewerking aan de Bloedprocessie, de Gouden Boomstoet en de Reiefeesten. Ook op televisie deed Diederik een eenmalige intrede, meerbepaald in de vtm-detectiveserie Aspe, als huurmoordenaar nog wel.

In 2004 volgde Diederik Johan Willems op als hoofdman van de Camere en deed dat tot 2008. Zijn hoop voor de Camere was steeds om de jongeren warm te houden, omdat zij de toekomst van onze toneelkring zijn.
 
We danken Diederik voor de mooie jaren die we met hem hebben beleefd, voor zijn gedrevenheid, zijn enthousiasme, de aangename gesprekken. Hij zal erg gemist worden. Onze gedachten zijn nu bij de familie van Diederik. 
 
Diederik Van Maele (foto Jürgen de Witte)

08-05-2013 | Brugges Mooiste ...

Morgen is het opnieuw Brugges Mooiste Dag!

De Camere is een trouwe partner van de de Heilig Bloedprocessie. We verzorgen al sinds jaar en dag ons hoogsteigen tafereel van het Laatste Avondmaal. Op deze website vind je daar fotoverslagen van.
 
Een voorsmaakje voor dit jaar? Geniet alvast van deze korte boodschap van Jezus - eh - onze hoofdman Peter! 
 

17-11-2012 | Nieuwe groepsfoto Raad

Met enkele nieuwe raadsleden in ons midden (Caroline en Francis) was het hoog tijd geworden voor een update van de groepsfoto van de Raad, zoals je die ook met functieverdeling terugvindt op de pagina De Raad. Op de raadsvergadering van gisteren bij Marie-Claire tekende iedereen dan ook present, volledig met het hoofdmanplakket en de erelintjes van de Raadsleden.  En zoals onze hoofdman Peter nog briefte: "Dames naar de kapper, heren geschoren met uitzondering Dirk, Arnold, Francis en Jürgen…"

(foto Jürgen de Witte)

23-08-2012 | Gouden-Boomstoet

Ook op deze twaalfde editie van de Praalstoet van de Gouden Boom was onze rederijkerskamer opnieuw van de partij. De Camere verzorgt er al vele edities ons hoogsteigen tafereel waar de 'confreers' van nu in de huid kruipen van de rederijkers van weleer. De figuranten dragen gewaden met het logo van de Camere en symboliseren de 'Heeren Dertiene', de dertien heren die vroeger de Raad van de Camere uitmaakten. Het tafereel wordt verder opgeluisterd door drie narren, ook voorzien van de symbolen van onze Camere, die de rederijkers uit hun concentratie willen halen én het publiek kosteloos amuseren. Meer foto's vind je hier.

(foto Jürgen de Witte)

07-06-2012 | Morgen première!

Het is zover: morgen gaat onze nieuwste productie Oscar in première! De regisseur, acteurs en het volledige medewerkersteam hebben de laatste weken nog hard gewerkt om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Nu zijn ze klaar om deze gelauwerde komedie van Claude Magnier in een unieke Brugse bewerking van de hand van onze eigen hoofdman Peter De Becker ten tonele te brengen!

Naar aanleiding van de voorstellingen van komend weekende verscheen een uitgebreid artikel in het Brugsch Handelsblad, dat op je op de pagina 'In De Pers' kan nalezen.

Hopelijk tot op een van onze voorstellingen!

09-05-2012 | Oscar!

Intussen draaien de voorbereidingen voor onze nieuwste productie, Oscar, op volle toeren! Spelers en regisseur repeteren vol vuur, drukwerk is ontworpen, gedrukt en wordt nu verspreid, het decor wordt opgebouwd, de kaartverkoop is gestart, ... 

De flyer en alle informatie vinden jullie op onze pagina 'Nieuwe Producties.' Graag tot op één van de opvoeringen van Oscar!

03-12-2011 | Data nieuwe productie bekend!

Intussen lopen de voorbereidingen voor de volgende productie van de Camere op volle toeren. De data zijn intussen bekend en die kan je alvast in je agenda noteren! Onze nieuwste productie zal op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni opgevoerd worden in de toneelzaal van de Biekorf. Noteer alvast de data in uw agenda, u hoort er op deze website of in de Kronieke binnenkort meer over!

12-10-2011 | Nieuwe samenstelling van de Raad

Gisteren verwelkomde de Raad van de Camere met enthousiasme haar nieuwe en tiende bestuurslid: Caroline Cumptich. Eerder was zij al als actrice actief in Een Erte voa Brugge, waar zij de rol van Bloente Agnes vertolkte.

Binnen de Raad werden ook een aantal functies herverdeeld. De nieuwe samenstelling en functieverdeling is te vinden op de pagina 'De Raad' op deze website.

Nu nog een nieuwe groepsfoto!

14-09-2011 | In memoriam


 

Op dinsdag 13 september namen we afscheid van meester William De Becker in een overvol crematorium te Brugge. Een steengoede advocaat, een Club-supporter van het eerste uur, een rasacteur, maar in de eerste plaats een prachtpersoon.

William was eerder dit jaar nog te zien in een glansrol als de 'facteur' in het door zijn zoon Peter (hoofdman van de Camere) geregisseerde Een Erte voa Brugge op 10 en 11 juni 2011. William is jarenlang actief geweest bij de Camere als bestuurlid, acteur en zelfs als regisseur.

De Camere en al haar medewerkers bieden de familie van William hun innige deelneming aan.


William op de planken voor Een Erte voa Brugge als de overtuigende facteur met een (h)erte voa Brugge

01-07-2011 | Een sfeerbeeld van 'Een Erte voa Brugge'

 
(foto Jürgen de Witte)

07-06-2011 | Een Erte voa Brugge

Op enkele dagen van de première van Een Erte voa Brugge zijn onze regisseur, acteurs en medewerkers vol vuur de laatste hand aan het leggen aan de nieuwste productie van de Camere. Een stuk vol liefde: voor Brugge, voor de Camere, voor de liefde zelf.

Komende vrijdag en zaterdag staan zij voor jullie ten tonele. Hopelijk heb je tijdig kaarten kunnen reserveren, want beide opvoeringen zijn intussen uitverkocht.

Een voorsmaakje kan sinds vandaag gedegusteerd worden op de pagina Foto's, waar enkele sfeerbeelden van de repetities te vinden zijn, en op de pagina 'In De Pers' kan je het artikel over Een Erte voa Brugge dat in het Brugsch Handelsblad verscheen nalezen...


Line-up van een gedeelte van de cast van Een Erte voa Brugge (foto Jürgen de Witte)

12-01-2011 | Een Erte voa Brugge!

Ondertussen is de nieuwste productie van de Camere in primeur aan haar leden via de Kronieke aangekondigd. Het nieuwe stuk zal Een Erte voa Brugge heten en deze romantische komedie werd geschreven door hoofdman Peter De Becker. Hij zal ook de regie voor zijn rekening nemen.

De productie wordt een eerbetoon aan Brugge, de liefde en ... de Camere.

Naast nieuw talent en vaste waarden treden ook enkele oude getrouwen nog eens in de spotlights van de Camere...

Noteer alvast vrijdag 10 juni 2011 en zaterdag 11 juni 2011 in uw agenda. De opvoeringen zullen doorgaan in de Biekorf. Verdere info en de start van de kaartverkoop volgen in het voorjaar.

U hoort er hier dus binnenkort meer over. Wilt u persoonlijk op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Dat kan! Stuur ons dan een mailtje via de pagina Contact op deze website

16-11-2010 | Nieuwe productie in de pijplijn

Op dit moment werkt het team van de Camere aan de voorbereidingen van een nieuw stuk dat opgevoerd zal worden in juni volgend jaar en dat door hoofdman Peter De Becker zelf geschreven en geregisseerd zal worden.

Binnenkort lees je er meer over op deze blog, of in onze Kronieke die eind dit jaar verschijnt.

05-07-2010 | Opgelucht de zomer in

Met veel vuur brachten regisseur, acteurs en medewerkers aan De Droommoordenaar op 11 en 12 juni twee geslaagde opvoeringen.

De foto's hiervan verschijnen binnenkort op de website. Hierbij al een voorsmaakje.

Ondertussen kan de Camere met een opgelucht gevoel de zomermaanden in. We wensen al onze leden, sympathisanten en bezoekers een verkwikkende zomer.


Het indrukwekkende decor waarvan de kleur veranderde met het stuk


Nadia en Nicolas als Joyce en Bob met de vaas waar het allemaal om leek te draaiden... 


Lieve als Mams op weg naar een dringende afspraak


Bob en commissaris Braks tijdens een moeilijke ondervraging, of toch niet?

18-05-2010 | Heilig-Bloedprocessie

Al sinds vele jaren verzorgt de Koninklijke Aloude Hoofdcamere vander Rhetorycken van den Heylichen Gheest het tafereel van het Laatste Avondmaal op de Processie van het Heilig Bloed. Dit jaar waren wij er op 13 mei opnieuw van de partij. Op vraag van de nieuwe regisseur Dominique Deckers werd de tekst wat gemoderniseerd, en werd de groep apostelen verjongd. Het werd een geslaagde processie, met gunstige weergoden. Gelukkig bleven ook de gevreesde incidenten uit.

We verwelkomen acht nieuwe apostelen en een nieuwe 'dienstmaagd', en bedanken de apostelen die de Karre dienden te verlaten. Zij werden door ons persoonlijk voor hun jaren van dienst bedankt. Hierbij nogmaals onze oprechte dank!

Dit jaar ging de processie voor het eerst uit als erkend oraal en immaterieel
UNESCO-werelderfgoed.


Onze medewerkers aan het tafereel van het Laatste Avondmaal 2010

Meer foto's kunt u vinden op de pagina Foto's.

Info over de Heilig-Bloedprocessie vindt u op de website van de Confrerie van het Heilig Bloed.

12-04-2010 | Achter de schermen...

Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt door spelers, regisseur, bestuur en medewerkers aan de voorbereidingen voor onze nieuwe productie, de Droommoordenaar. Begin mei verschijnt een nieuwe Kronieke, waar u meer zult te weten komen over dit stuk dat wij op 11 en 12 juni brengen.

Benieuwd, en ontvang je onze Kronieke nog niet? Geef ons dan snel een seintje!