👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
FOTO'S -  2005 - (M)oratorium -  decamere

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Op 16, 17 en 18 december 2005 voerde de Camere zijn eerste
studentenstuk, (M)oratorium, op. Regisseur en actrices waren studenten.

Eenakter van Hugo Claus in een regie van Jürgen de Witte

Met: Heidi Vandewoude, Maaike de Witte, Bieke Becue, Tifanie Cremmerye, Nele Syryn, Angelina Maraldi en Marjolein Van Maele

 

 

In een wereld heel ver van hier – en misschien toch niet zo veraf – leven een groepje mannen samen opgesloten in een kooi, uit rotsen gehouwen. Hun enige verbintenis met de buitenwereld is hun vrouw, die ze met z’n vijven moeten delen. Als ze er is hebben ze geen verlangen meer naar wat achter de rotswand schuilt. Enkel zij, hun heilige minnares, telt. 

Maar nu lijkt zij verdwenen. Waar blijft zij? Weet ze dan niet dat zij haar nodig hebben? Beseft ze dan niet dat zij, als kreeften, het pad naar haar liefde blijven bewandelen? Dat ze haar tot de dood toe liefhebben?

Achter de scheiding van de kooi nadert het gevaar. Een onheil dat hen nog meer zal verrassen dan ze hadden kunnen beseffen.

 

 

Sfeerbeelden van de repetities:

Sfeerbeelden van de generale repetitie:

Bij aankomst werd het publiek en scne getrakteerd op een mysterieus drankje... De gevangen mannen nemen plaats in hun kooi Heide Vandewoude als een van de mannen De expressievolle blikken van twee van de mannen Bieke Becue als een van de opgesloten mannen De mannen spelen de mogelijke moord op hun vrouw na De ongerustheid over hun vrouw slaat toe bij de opgesloten mannen Maaike de Witte als een van de opgesloten mannen Onheilspellende geluiden in de verte Onheilspellende geluiden in de verte En van de mannen wordt ontbloot, ontmaskerd, ontvreemd... De gevangen mannen krijgen brood en vechten om hun deel De vier overgebleven mannen genieten na van hun maal De wanhoop neemt toe Wanhoop, woede en verwondering Extatische verwondering Extatische verwondering De ontdekking De ontdekking De ontdekking De ontdekking Eindbeeld

foto's repetities: Jürgen de Witte
foto's generale repetitie: Jan Franco