👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
FOTO'S -  2010 - Heilig-Bloedprocessie -  decamere

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Heilig-Bloedprocessie 2010

Al sinds vele jaren verzorgt de Koninklijke Aloude Hoofdcamere vander Rhetorycken van den Heylichen Gheest het tafereel van het Laatste Avondmaal op de Processie van het Heilig Bloed.

Op 13 mei 2010 waren wij zoals elk jaar van de partij. Op vraag van de nieuwe regisseur Dominique Deckers werd de tekst wat gemoderniseerd, en werd de groep apostelen verjongd. Het werd een geslaagde processie, met gunstige weergoden. Gelukkig bleven ook de gevreesde incidenten uit.

We konden acht nieuwe apostelen en een nieuwe 'dienstmaagd' begroeten, en bedanken de apostelen die de Karre dienden te verlaten oprecht voor hun jaren van trouwe dienst.

In 2010 ging de processie voor het eerst uit als erkend oraal en immateriaal
UNESCO-werelderfgoed.

Drie jonge apostelen houden zich klaar Klaar voor actie! De gespierde kuiten al dan niet gesminkt onder de lange gewaden... Tom Meire is een van de nieuwe figuranten die zijn debuut maakt als apostel Thibaud, ook een nieuwe apostel, zorgt voor hilariteit met zijn 'aposteljurk' Guy Bonte maakt zijn intrede als de nieuwe Judas Iskariot Alle medewerkers aan het tafereel van het Laatste Avondmaal 2010 De apostelen zitten klaar voor vertrek Klaar voor vertrek Nog even de drinkbekers verdelen De apostelen zitten klaar op 'de Karre' Hoofdman Peter vertolkt opnieuw met overtuiging de rol van Jezus Tijdens een opstopping nog snel een foto van de apostelen tijdens de Processie