👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
FOTO'S -  2012 - Oscar -  decamere

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

2012 - Oscar


Op 8, 9 en 10 juni bracht De Camere de komedie OSCAR van de gekende Franse auteur Claude Magnier, in een regie van Dirk Deckers naar de Brugse bewerking door Peter De Becker.

Een zeer vlotte jongeman werkt sinds vier jaar bij een schatrijke Brugse fabrikant. Hij is langzaam maar zeker zijn rechterhand geworden. Daarom vraagt hij aan zijn baas opslag want hij wil met een rijk meisje trouwen. Na flink tegensputteren van de baas krijgt hij toch z'n opslag maar dan verneemt deze rijke fabrikant dat het zijn dochter is waarmee die jongeman wil huwen. Als klap op de vuurpijl vertelt de jongeman dat hij zijn baas voor ruim drie ton bestolen heeft. Van dat geld heeft hij juwelen gekocht die hij in een koffertje bewaart. Vanaf dat moment zit het spel op de wagen: echte en valse koffertjes, zwangere dochters, een chauffeur die wel heel vreemd uit de hoek komt, een onverwachte masseur... Allemaal ingrediënten voor een avond vol verwikkelingen en toestanden waar jullie lachspieren het zeker te verduren zullen krijgen.

Deze sprankelende komedie, bewerkt naar het Brugs door Peter De Becker en geregisseerd door Dirk Deckers, werd gebracht door Guy Bonte, Frank Arnou, Lieve De Vriese, Pascal Taillaert Caroline Cumptich, Maaike de Witte, Annelies Daper, Chris Verstraete en Nicolas De Scheemaecker.

De speeldata waren vrijdag 8 juni 2012 om 20 uur, zaterdag 9 juni 2012 om 20 uur en zondag 10 juni 2012 om 19 uur in theaterzaal "De Biekorf"

 De foto's (in opbouw)

De producten van Quickelborné

fotografie: Jürgen de Witte (www.jurgendewitte.be)